Ameriški spletni portal Conde Nast Traveler je na lestvici najboljših počitniških destinacij za leto 2021 na prvo mesto uvrstil Slovenijo.

Država med Italijo in Hrvaško postreže z restavracijami z Michelinovimi zvezdicami in odličnim vinom, turiste pa prevzame s turkiznimi rekami, jezeri in zasneženimi gorskimi vrhovi, so zapisali.

Najbolj poznano turistično destinacijo v Sloveniji – Blejsko jezero – so opisali kot najbolj mirno med bolj poznanimi jezeri v Evropi. »Vendar vsaj za zdaj ostaja blaženo neobremenjeno, z veliko odprtega prostora in čistim zrakom,«  so navedli.

V Sloveniji so izpostavili še kulinariko in vino ter prejemnike Michelinovih zvezdic, predvsem Hišo Franko in kuharsko mojstrico Ano Roš, pa tudi restavracij Strelec na Ljubljanskem gradu.

»Slovenija več kot očitno postaja globalna zelena butična destinacija za najzahtevnejše obiskovalce, ki iščejo raznolika, aktivna, zelena in petzvezdična doživetja. Današnja uvrstitev Slovenije na vrh še ene referenčne lestvice je še ena potrditev več, da smo na pravi poti in da je prihodnost na naši strani,« je, kot so sporočili z gospodarskega ministrstva, ocenil minister Zdravko Počivalšek.

Sloveniji na lestvici sledijo angleški Yorkshire, portugalski Melides, Združeni Arabski emirati in Kanarski otoki. “Morda ste v letu 2020 načrtovali veliko in razkošno potovanje. Vendar pa je leto 2020 vse spremenilo,” so zapisali na portalu.

Zaradi pandemije coivda-19 bomo morda v prihodnje nekoliko bolj cenili male stvari, ki jih prinašajo potovanja, bolj raziskovali lokalno kulinariko in doslej še neznane kraje.

VIR:

https://mariborinfo.com/novica/turizem/najboljsa-pocitniska-destinacija-za-leto-2021-postala-slovenija/335860

  • SLOVENIJA, NAJBOLJŠA POČITNIŠKA DESTINACIJA 2021

    Ameriški spletni portal Conde Nast Traveler je na lestvici najboljših počitniških destinacij za leto 2021 na prvo mesto uvrstil Slovenijo. Država med Italijo in Hrvaško postreže z restavracijami z Michelinovimi zvezdicami in odličnim vinom, turiste pa prevzame s turkiznimi

  • TOP 10 TRENDOV V TURIZMU V LETU 2021

    Zaradi še vedno trajajoče zdravstvene krize mnogi strastni popotniki razmišljajo, da bi prihodnje leto ostali kar doma in raziskovali lokalne turistične kraje. Spet drugi raziskujejo možnosti "pobega" v tujino in načrtujejo posebne vrste počitnic, ki jih želijo doživeti kar se

  • PAMETNI TURIZEM 4.0

    'Smart' je v zadnjih letih postala precej modna beseda. Pameten turizem se pojavi tam, kjer se turizem sreča s tehnologijo, priložnost, ki jo večina današnjih popotnikov ne samo sprejme, temveč tudi zahteva. V bistvu mora biti nekaj, kar je

  • TURIZEM 4.0, OBOGATENA TURISTIČNA IZKUŠNJA

    Bistvo turizma 4.0 ni v tehnologiji, ampak v človeku in njegovemu doživljanju potovanj v fizičnem in digitalnem svetu.  Iz industrije 4.0 prenašamo modele in tehnologije, kot so umetna inteligenca, tehnologija blockchain, obdelava velikih zbirk podatkov ali navidezna in obogatena